Madagaskar Neresi ? Özellikleri Nelerdir ?

Paylaş:
Madagaskar ya da resmi ismiyle Madagaskar Cumhuriyeti, Afrika’nın doğusunda, Hint Okyanusu’nda bir ada ülkesi. Mozambik Kanalı’nın Afrika ana kıtası ile birbirinden ayırdığı Madagaskar, dünyanın dördüncü büyük adası olarak kabul ediliyor.
Ülkeye adını veren ana ada olan Madagaskar, çok farklı canlı türlerinin ve yaşam biçimlerinin yer alışı ile seyahate severlerin favorilerinden. Bir ada ülkesi olması nedeniyle sınır komşusu bulunmayan Madagaskar’ın, en yakın anakara ülkesi adanın batısında yer alan Mozambik. Bunun haricinde komşu ada ülkeler ise kuzeybatıda Komor Adaları ve Fransa denizaşırı bölgesi Mayotte, doğuda Mauritius ile yine Fransa denizaşırı bölgesi olan Réunion Adaları. Adanın doğu kesimi rüzgarlara açık olduğu için daha çok yağış almaktadır. Bundan dolayı adanın doğu kesimi bitki örtüsü ve orman varlığı bakımından daha zengindir. Burada bitki çeşitliliği daha çoktur.
Başkenti Antananarivo olan Madagaskar’ın, tropikal bir iklimi var. Dört bir yanda mango ağaçları, kakao, vanilya, kahve çiçeklerini görebileceğiniz bu eşsiz güzellikteki adanın en turistik yeri Nosy Be Adası. Denizi, otelleri, dalış bölgeleriyle benzersiz güzellikler barındıran Nosy Be’nin yanı sıra Toamasina, Andasibe ve Mahavelona da adanın mutlaka görülmesi gereken yerleri. Endemik bitki ve hayvan türleriyle bilinen Madagaskar’da, devasa kaplumbağalar, rengarenk bukalemunlar, farklı renkte lemurlar, sinekkapanlar, sifaka maymunları ve büyük baobab ağaçları karşısında hayrete düşmeye hazır olun

Hiç yorum yok